Dino uitjes en meer

Voor een Dino fan zijn Dino cadeautjes natuurlijk erg leuk om te krijgen. Maar uiteraard kan je nog veel meer doen voor een echte Dino fan. Gun je kind zijn eigen Dino slaapkamer of ga eens met hem op bezoek bij Dino’s! Dit en meer leuks vind je hier om zo je zoon (of dochter) nog meer Dino-plezier te geven!



Dino uitjes

In Nederland kan je echt wel op meerdere plekken Dino’s tegenkomen! Hartstikke leuke uitjes, waar jullie met elkaar een heerlijke dag uit van kunnen maken. Vaak is het gecombineerd met heel veel speelplezier, dus eigenlijk is het voor alle kinderen leuk. En soms zijn er ook plekken waar je juist veel over dinosauriërs te weten kunt komen. Lekker leerzaam, dus. Waar zou je heen kunnen?

·         Dinoland in Zwolle, met meer dan 100 Dino’s, lasergamen, klimmen, golfen, speeltuinen en op zoek gaan naar goud en fossielen

·         Landgoed Tenaxx in Wedde biedt Dino’s, waarbij jij op jacht kunt met een lasergun of een survival kunt doen.

·         Dierenpark Amersfoort heeft natuurlijk heel veel echte dieren, maar je vindt er ook Dino’s in het Dinopark.

·         Jurrasic Golf Adventure Park in Gouda, waar je tussen de Dino’s een balletje mag slaan… Een leuke variant op midgetgolfen, wat net even meer op het echte golfen lijkt.

·         Mammoeten en Dino’s vind je bij Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme. Niet eng genoeg? Misschien dan toch die echte kaaimannen wel?

·         De oertijd beleef je in het Oertijdmuseum in Boxtel.

·         Museum voor Natuurwetenschappen vind je in België, in Brussel. Met onder andere een Dinosaurussengalerij.

·         Ook in Duitsland kan je terecht, zoals in het zuiden van de Eiffel bij het Dinosaurier Park Teufelsschlucht of ga naar het Saurierpark in Bautzen.

 

Dino slaapkamer ideeën

Voor een echte Dinowereld voor je zoon kan je uiteraard zelf zorgen door zijn slaapkamer helemaal in die sferen in te richten. Maar hoe doe je dat? Wat hoort er in die wereld en welke artikelen kunnen je helpen om dit voor elkaar te krijgen? Op zich is het natuurlijk niet moeilijk om van alles over Dino’s te vinden. Er is behang en textiel met deze beesten erop. Kijk maar eens naar deze leuke voorbeelden:



Maar natuurlijk is het veel leuker om het nog verder te trekken. Pas de kleuren aan, aan die van een echte oertijdwereld. Groen en bruin zijn hier natuurlijk mooie kleuren bij. Misschien kan je ook nog iets verzinnen als grote planten, zodat het een oerbos lijkt. En met grote, stevige touwen een soort expeditie-gevoel ervan maken. Natuurlijk let je wel op of de planten niet giftig zijn of ga voor nep… Gaat het om een kleintje, dan zijn misschien deze leuke bedden nog wel veel leuker:


Andere ideetjes 

Wat zou je nog meer kunnen doen met je Dino-fan? Natuurlijk kan je lezen over Dino’s, maar wat ook leuk is, is naar dierentuinen gaan en de levende reptielen bezoeken. Kijk eens of je hier iets in kunt ontdekken wat toch nog wel op een Dino lijkt!

Reacties