Op zoek naar een leuke jongenskamer?

Voor je peuter wil je iets anders dan zijn babykamer, of er komt simpelweg een klein broertje of zusje en je kindje zal verhuizen naar een andere kamer. In ieder geval wil je een leuke jongenskamer voor je kleine ventje. Maar hoe doe je dat? Welke kleuren passen prachtig in een mannendomein en wat voor thema zou je kunnen aanhouden?

Kleuren
Bij jongens denk je al gauw aan de kleuren rood of blauw. Maar natuurlijk kan er veel meer. Zelfs zachte kleuren kunnen best, al maak je je kind waarschijnlijk blijer met vrolijke kleuren. Toen wij verhuisden mochten de jongens hun eigen kleuren uitzoeken. De twee jongsten (toen 3 en 7) zouden, op eigen verzoek trouwens, bij elkaar gaan slapen. We lieten ze allebei hun eigen kleur uitzoeken en dat gaf de spannende combinatie blauw en oranje! We gaven de ramen en de deur een oranje kleur, terwijl de muren donkerblauw werden. En het was/is nog leuk ook! Gelukkig was er 1 wand volledig kast en het wit hiervan gaf de kamer natuurlijk een beetje rust. Door op zoek te gaan naar gordijnen waarin al die kleuren terugkwamen werd het een leuk geheel. Ook kochten we mooie stickers in echte kinderkleuren en plakten die op de witte kast. Zo werd het een wervelend geheel wat eigenlijk wel apart en toch mooi oogde.  Is je jongen al oud genoeg om zelf te kiezen: laat hem eerst de kleur kiezen en kies er vervolgens een thema bij die erbij past!

Thema's
Door voor een thema te kiezen kan je een mooi geheel maken van de inrichting. Voor mannetjes kan je denken aan:


  • Jungle
  • Auto's
  • Ridders
  • Piraten
  • Vliegtuigen
  • Brandweer
  • Voetbal
  • Vrachtwagens
  • Een populaire film of serie
  • Een lievelingsdier
Maar laat je vooral leiden door de interesse van je kind!


DIY
Heeft je zoon (of dochter natuurlijk) een leuk thema bedacht, maar kan je daar niets voor vinden? Dan kan je uiteraard ook gewoon zelf aan de slag gaan. Haak of brei leuke knuffels, ga aan de slag met muurschilderingen (of laat dit doen) en misschien heb je wel een bekende die mooie bijpassende gordijnen voor je wil maken! Zo maak je het helemaal een kamer op maat voor je zoontje! 

Bergruimte
Denk bij het inrichten van de kamer aan kasten en andere opbergmogelijkheden. Niet alleen voor kleren maar vooral juist ook voor speelgoed. Grote, rollende bakken, die je onder het bed kan schuiven nemen bijvoorbeeld weinig plek in en kunnen door je kind simpel naar een bepaalde plek in zijn kamer gerold worden. 

Tafeltje 
Ook al heeft je peuter echt nog geen bureautje nodig voor school... toch is het wel leuk om een tafeltje voor hem neer te zetten. Daar kan hij dan lekker aan tekenen of met zijn Lego bouwen. Ook voor je kind kan het fijn zijn even niet op zijn knieën te hoeven zitten, maar gewoon op een stoeltje. 


Mooi behang
Behang is er in heel veel variaties. Ook voor kinderkamers is er heel veel keus. Dus voordat je je haren uit je hoofd trekt hoe je een bepaalde sfeer neer moet zetten: kijk eens rond op internet of in een bouwmarkt, bijvoorbeeld, en kijk eens of je geen behang kan vinden wat helemaal erbij past! Met een mooi behangetje ben je al een heel eind op weg en hoef je niet veel meer te doen dan nog enkele bijpassende accessoires toe te voegen!

Verlichting
Zorg voor fijne verlichting! En vergeet dus ook het lampje bij het bed niet. Ook bij lampen kan je kiezen uit veel maten en kleuren én vormen. Lampen in de vorm van een auto of een beer, om maar een voorbeeld te noemen, zijn toch hartstikke leuk!

Door je kind laten maken
En laat je kind zelf ook creatief aan de slag gaan. Laat hem een mooie tekening maken en lijst het in! Het is immers ZIJN kamer!










Reacties